nedjelja, 9. prosinca 2012.

Tko hoće, može - Where There's a Will ...



Origami je sjajan način da upoznate izuzetne ljude, da ih prepoznate. Nedugo sam poželjela sresti ljude koji će nešto promijeniti s origamijem, sada i ovdje. Želja mi se uskoro ostvarila s Anom i Inom. Ana je imala želju i volju dati origami djeci u zagrebačkim bolnicama, Ina i ja smo se pridružile. Origami is a great way to meet extraordinary people, to recognize them. Recently I wished I had met people who can make a difference in origami here and now. My wish was soon granted with Ana and Ina. Ana had a wish and will to bring origami to children in Zagreb hospitals, Ina and I joined the forces.


U improviziranom studiju savijale smo origami i pripremale papirnate igračke i ukrase da razveselimo djecu kojima nedostaje obitelj. Natovarene kutijama origamija, okupile smo se na Odjelu za pedijatriju zagrebačke bolnice u Vinogradskoj. In an improvised studio we folded origami and prepared paper toys and decorations to bring  joy to children missing their families. Packed with boxes full of origami, on the Day of St.Nicholas we gathered at the Department of Pediatrics at the Zagreb Hospital in  Vinogradska.


Naš je trio prvi put zajedno radio, a sve je teklo glatko kao da smo godinama vježbale. Ubrzo su origami ukrasi resili prostoriju, i mi smo imali vremena za origami priče uz koje smo savijali i pamtili modele. Na kraju su djeca izabrala svoju najdražu čizmicu s origami poklončićem. Our trio worked for the first time together and everything went smooth as if we had practised for years. In a short while origami decorations were hung and we had time for origami stories, helping to fold and memorize models. For goodbye children chose their favourite paper boot with an origami token.


Tko hoće, može :) Where there's a will, there's a way.


Podijeliti veselje igre papirom. Sharing fun in folds
Origami poklončići. Origami tokens.
Od srca :) From the heart



Origami nebo. Origami sky.

Origami snjegović. Origami snowman.

Srce za djecu, srce za origami. Heart for children, heart for origami
 
Origami prijateljstvo. Origami friendship.




KBC " Sestre milosrdnice", 06.12.2012. u Zagrebu

Umjetničko-edukativni origami projekt „Za jedan osmijeh i maleno veliko srce djeteta“ osmislila i vodila: Ana Kinčić

Članovi volonterskog tima: Ana Kinčić, Ina Vojvodić, Sanja Srbljinović Čuček

Fotografije:  Ana Kinčić, Ina Vojvodić










2 komentara:

  1. Divno, divno, divno, ovo mi je bila jedna od neostvarenih želja i tako mi je drago da ju je netko sproveo u djelo <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Ana je imala viziju origamija za djecu u bolnici i okupila nas nekolicinu :)

    OdgovoriIzbriši