petak, 9. listopada 2015.

Inovativni origamiŠto je zajedničko Tokijskom sveučilištu, Sveučilištu Illinois pri Urbana-Champaign i  Georgijskom Institutu za tehnologiju? Istraživanje koje potpisuju Tomohiro Tachi, Evgueni Filipov iGlaucio Paulino. Radi se o cijevima koje funkcioniraju kao patent zatvarač. Na taj način papirnate strukture dobivaju na nosivosti, a opet se mogu sklopiti u bitno manji volumen, za transport i skladištenje. Ova se metoda može primijeniti i na druge tanke materijale kao što su plastika ili metal, u područjoma koja sežu od arhitekture i industrije namještaja do mikroskopskih robota.


Da origami ima mnogo zanimljivih primjena u znanosti, mogli ste pročitati i na stranicama Origami Resource Centra.

U Hrvatskom origami društvu nastojimo ukazati na inovativne potencijale origamija, poučiti o svjetskim i našim autorima i inovativnim idejama koje inspiriraju i pomažu znanstvena otkrića.
Tako su posjetitelji bjelovarskog 3. salona inovacija mogli razvući Miura mapu, vidjeti pristaje li Jeremyjev šešir različitim glavama, diviti se Tomoko kristalima, kutijama raznih autora, pomoću QR kodova posjetiti linkove origami znanstvenika-umjetnika poput Roberta J.Langa, Erika Demainea i Gorana Konjevoda


Fotografije ljubaznošću M.Juratovac

Fotografije ljubaznošću M.Juratovac


Nema komentara:

Objavi komentar